Təhlükəsizlik Axtarışında Bir Gecə

hungghiepx

New member
Düşünürəm ki, hər kəsin həyatında elə bir məqam olur ki, təhlükəsizlik hissi hər şeydən önəmli olur. Mənim üçün o məqam ötən ay yaşandı. İşdə böyük bir layihə təhvil vermişdim, müdirim çox razı qalmışdı. Mükafat olaraq bir məbləğ verdilər. Pul cibimdə idi, amma nə edəcəyimi bilmirdim. Bir azını kənara qoydum, qalanı ilə nəsə etmək istəyirdim. Həyat yoldaşıma dedim: “Bu pulu nəyə xərcləyək?” O, dedi: “Sən bilirsən”. Mən də düşünməyə başladım.

Həmin günlərdə bir dostum mənə zəng etdi. Uzun müddət danışmadıq. Söhbət əsnasında dedi: “Mən son vaxtlar bir platformada vaxt keçirirəm. Çox rahatdı, təhlükəsizdi”. Mən maraqlandım. “Təhlükəsizlik nə demək?” dedim. O, dedi: “Yəni pul qoyursan, oynayırsan, qazansan çıxarırsan. Heç bir problem olmur”. Mən yenə də şübhəli idim. Axı indiyə qədər eşitdiyim hekayələrin çoxu pis bitmişdi. Dostum dedi: “Sən araşdır, özün gör. Mostbet is safe yaz axtarışa, insanlar nə deyir oxu”.

Həmin axşam evdə tək idim. Həyat yoldaşım qohumlarının yanına getmişdi. Televizora baxdım, bir az kitab oxudum, sonra yenə televizora. Darıxdım. Dostumun sözləri beynimdə qalmışdı. Telefonu götürdüm, axtarışa başladım. “Mostbet is safe” yazdım. Çoxlu nəticələr çıxdı. İnsanların rəylərini oxudum. Bir nəfər yazmışdı: “İki ildir istifadə edirəm, heç bir problem yaşamamışam”. Başqası yazmışdı: “Pul çıxarışı sürətli, təhlükəsizdir”. Ümumi mənzərə mənim üçün müsbət idi.

Bir müddət oxudum, araşdırdım. Sonra qərar verdim ki, özüm sınayım. Axı nə qədər oxusan da, özün yoxlamasan, bilməzsən. Platformaya girdim. Dizayn sadə idi, hər şey aydın görünürdü. Qeydiyyatdan keçdim. Adımı, emailimi yazdım, parol qoydum. Üç dəqiqə çəkmədi. İçəri girdim, gəzməyə başladım. Oyunların sayı məni təəccübləndirdi. Amma mən təhlükəsizlik məsələsinə daha çox diqqət yetirirdim. Saytın alt hissəsində lisenziya məlumatları var idi. Onları oxudum. Hər şey qaydasında görünürdü.

Hesaba pul yükləmək lazım idi. Çox düşündüm. Əlimdə mükafat pulu var idi, amma hamısını qoymaq istəmirdim. Nəhayət, kiçik bir hissəsini yükləməyə qərar verdim. O qədər ki, itirsəm, üzülməyəcəkdim. Düşündüm: “Əgər bu platforma həqiqətən təhlükəsizdirsə, pulumu çıxara bilərəm. Əgər deyilsə, az pul itirmiş olaram, öyrənərəm”. Oynamağa başladım. Ən sadə oyunlardan birini seçdim. İçində ulduzlar və rəqəmlər var idi. Kiçik mərclərlə, ehtiyatla. Bir az qazanır, bir az uduzurdum. Bu, normal idi.

Təxminən on dəqiqə keçdi. Artıq rahatlamışdım, oyunun axarına düşmüşdüm. Birdən ekranda hər şey dəyişməyə başladı. Fırlanmalar sürətləndi, işıqlar yanıb-sönürdü. Mən əvvəlcə nə baş verdiyini anlamadım. Sonra gördüm ki, balansımda rəqəmlər dəyişir. Bir azdan baxdım, balansım min yeddi yüz manat olmuşdu. Oturduğum yerdə donub qaldım. Ürəyim elə döyünürdü ki, nəfəs ala bilmirdim. Əllərim titrəyirdi.

O an düşündüm: “Təhlükəsizlik testi indi başlayır. Bu pulu çıxara biləcəmmi?” Çıxarış düyməsini basdım. Pulun gəlməsini gözlədim. Təxminən beş dəqiqə sonra bank hesabıma bildiriş gəldi. Pul gəlmişdi. O an rahatladım. Mostbet is safe sualına cavab tapmışdım. Bəli, təhlükəsiz idi. Hər şey qaydasında işləyirdi. O mükafat pulu indi daha da böyümüşdü.

Dərhal dostuma zəng etdim. “Sən haqlı imişsən” dedim. O, güldü. “Nə dedim sənə?” dedi. Mən danışdım. O da sevindi. “Görürsən, mostbet is safe – özün gördün” dedi. Mən güldüm. “Gördüm” dedim. “Sağ ol ki, mənə göstərdin”. O da güldü. “Nə üçün sağ ol? Sən özün araşdırdın” dedi.

Səhər həyat yoldaşıma söylədim. Əvvəlcə inanmadı. “Sən? Mükafat pulunu?” dedi. Mən pulu göstərdim. Gözləri böyüdü. “Bu necə oldu?” dedi. Mən danışdım. Dinlədi, sonra qucaqladı. Dedi: “Deməli, təhlükəsizlik axtarışın belə bitdi”. Mən güldüm. “Bəli, belə bitdi”.

O pulun bir hissəsi ilə həyat yoldaşıma yeni telefon aldım. Onun telefonu köhnəlmişdi, yenisi lazım idi. Bir hissəsi ilə də özümə yeni saat aldım. Qalanını banka qoyduq. Həmin telefon indi onun əlində, hər gün istifadə edir. Hər dəfə onu görəndə o günləri xatırlayıram. Mükafat aldığım günü, dostumun zəngini, evdə araşdırma apardığım anı, təhlükəsizlik testini keçirdiyim anı, sonra pulu çıxartdığım anı.

O gündən sonra mənim üçün təhlükəsizlik anlayışı dəyişdi. İndi hər şeydə əvvəlcə araşdırma aparıram, sonra qərar verirəm. Mostbet is safe sualı mənim üçün artıq sual deyil. Cavabını öz təcrübəmdə almışam. Hərdən o platformaya girib baxıram, amma oynamağa başlamıram. Çünki bilirəm ki, o günkü şans bir də təkrarlanmaya bilər. Və mən o şansı düzgün qiymətləndirdim.

Dostum hələ də hər dəfə görüşəndə gülür və deyir: “Yadındadı, təhlükəsizlik axtardığın gecəni?” Mən də gülürəm və deyirəm: “Yadımdadı. Təhlükəsizlik axtarışında bir gecə, qazanc tapdım”. Həyat bəzən elə sürprizlər edir ki, heç gözləmirsən. Mən o gün sadəcə bir dostumla söhbət etdim, araşdırma apardım, təhlükəsizliyi yoxladım. Və bu qədər. Heç bir böyük planım yox idi, heç bir gözləntim yox idi. Amma oldu. Və bu gün o sevinclə yaşayıram. İndi düşünürəm: bəzən ən gözəl şeylər ən ciddi araşdırmalardan sonra gəlir. Mənim üçün də belə oldu. Bir mükafat, bir söhbət, bir sınaq. Və bir xatirə.