Kā es atradu savu vakara relaksāciju

cupheadltd

New member
Mani sauc Laura, un es strādāju par projektu vadītāju lielā IT uzņēmumā Rīgā. Ikdiena man ir kā nemitīga skriešana – sapulces, termiņi, klienti, kas vienmēr grib vairāk, nekā varu dot. Pirms dažiem mēnešiem es sapratu, ka man beidzot ir jāatrod veids, kā atslēgties pēc garas darba dienas, nevis tikai jāguļ uz dīvāna un jāskatās seriālus. Tas sākās pavisam nejauši. Kāds no kolēģiem, runājot par brīvā laika pavadīšanu, pieminēja, ka viņš spēlējot tiešsaistes kazino. Sākumā es to uztvēru skeptiski – man likās, ka tā ir vieta, kur cilvēki zaudē naudu un nervus. Bet kolēģis smējās un teica: ""Tas ir kā izaicinājums sev, nevis veids, kā kļūt bagātam."" Viņa vārdi mani ieinteresēja, un es nolēmu pamēģināt.

Es reģistrējos Vavada, jo dzirdēju, ka tur ir vienkāršs interfeiss un daudz iespēju. Pirmais iespaids bija pārsteidzošs – krāsas, skaņas, animācijas. Sākumā es spēlēju tikai bezmaksas spēles, lai saprastu mehāniku. Bet tad, vienā vakarā, pēc īpaši smagas dienas, es ieliku pirmos 10 eiro. Es izvēlējos slotu ar mežonīgiem zvēriem un kaut kādām savvaļas ainām. Pagriezieni nāca viens pēc otra – daži mazi laimesti, daži tukši griezieni. Bet tad, kad es jau domāju, ka šī diena nebūs veiksmīga, ekrānā iedegās uzraksts ""BIG WIN"". Es skatījos uz savu bilanci un nespēju noticēt – 120 eiro no 10. Es smējos kā traka, zvanīju draugam un stāstīju par savu neticamo veiksmi. Viņš atbildēja: ""Nu, tu esi īsta browinner in latvia, ja jau pirmajā reizē tā paveicas!"" Es smējos, bet tajā brīdī es sapratu, ka šī azartspēle var būt patīkams pārsteigums, ja spēlē ar prātu.

Ar laiku es izveidoju savus noteikumus. Es nospēlēju tikai to naudu, ko varu atļauties zaudēt – piemēram, 20 eiro mēnesī, kas man ir kā izklaides budžets. Es necenšos atgūt zaudējumus, ja kaut kas neiet. Vienu reizi es zaudēju 15 eiro un nolēmu, ka šodien pietiek. Tā vietā, lai dusmotos, es paskatījos uz to kā maksu par stundu izklaides. Vavada man patīk, jo tur ir daudz dažādu spēļu – sākot ar klasiskajiem augļu slotiem un beidzot ar dzīvajiem dīleriem, kur var justies kā īstā kazino. Es bieži izvēlos spēles ar interesantiem sižetiem, piemēram, par senajām civilizācijām vai kosmosa piedzīvojumiem. Man patīk vērot, kā griežas ruletes rats, un minēt, uz kādu krāsu tas apstāsies. Tas ir kā mazs adrenalīna piliens, kas palīdz aizmirst par darba rēķiniem un e-pastiem.

Pēc kāda laika es pamanīju, ka šī spēle ir kļuvusi par manu nelielo rituālu. Nevis kā atkarība, bet kā veids, kā atpūsties. Es sēžu ar tasi tējas, atspiežos krēslā un ļaujos spēlei. Dažreiz es uzvaru 5 eiro, dažreiz 50 eiro, bet visbiežāk vienkārši izbaudu procesu. Es uzzināju, ka Vavada ir arī turnīri, un reiz es piedalījos vienā no tiem. Tas bija aizraujoši – redzēt, kā citi spēlētāji centās sasniegt augstākos rezultātus, un es pati mēģināju pārspēt savu personīgo rekordu. Es neuzvarēju, bet nopelnīju nelielu bonusu, kas mani iepriecināja. Mana pieredze rāda, ka šeit galvenais ir nevis nauda, bet emocijas. Es atceros, kā reiz vakarā, kad bija slikts laiks un es jutos vientuļi, es atvēru Vavada, un tāpēc, ka spēlēju dzīvo ruleti, es pat pasmējos ar dīleri, kurš bija ļoti draudzīgs. Tas lika man justies kā daļai no kaut kā lielāka, pat ja tas ir tikai virtuāls.

Es bieži iesaku saviem draugiem pamēģināt, bet vienmēr piebildu: ""Tas ir jādara ar galvu."" Pati es nekad nespēlēju, ja esmu dusmīga vai nogurusi, jo tad var pieņemt sliktus lēmumus. Man ir draugs, kurš reiz zaudēja 200 eiro, jo mēģināja atgūt zaudēto, un pēc tam nožēloja. Tāpēc es vienmēr atceros, ka azartspēles ir izklaide, nevis darbs. Kad es uzvaru, es priecājos, bet neuzskatu to par ienākumu avotu. Piemēram, pagājušajā mēnesī es nopelnīju 80 eiro un nolēmu tos iztērēt, pērkot gardēžu sierus un labu vīnu – neliela bauda sev. Tas bija jauki, bet es negaidīju, ka tas notiks atkal. Un zini ko? Nākamajā dienā es atkal biju Vavada, bet šoreiz tikai par 5 eiro, un es zaudēju. Bet man nebija skumji, jo es jau biju saņēmis savu emociju devu no iepriekšējās uzvaras.

Es domāju, ka daudzi cilvēki baidās no tiešsaistes kazino, jo dzird stāstus par zaudējumiem. Bet, ja tu spēlē gudri, tas var būt lielisks veids, kā izklaidēties. Man Vavada ir kā mazs logs uz citu pasauli, kurā nav darba problēmu un ikdienas rutīnas. Es pat esmu izveidojis draudzību ar dažiem spēlētājiem no čata – mēs apspriežam stratēģijas un smejamies par neveiksmēm. Tas ir pārsteidzoši, cik atvērti var būt cilvēki, kad viņi runā par savām kaislībām. Protams, es zinu, ka jābūt uzmanīgam, un es vienmēr atgādinu sev par robežām. Bet šajā brīdī es jūtos laimīga, ka atradu šo hobiju. Daudzi saka, ka esmu īsta browinner in latvia, un tas man liek smaidīt – jo patiesībā es vienkārši mācos baudīt dzīvi mazos gabaliņos.

Beidzot es vēlos teikt, ka Vavada man ir kā spogulis, kas parāda manas spējas kontrolēt sevi. Es neesmu kļuvusi bagāta, bet esmu kļuvusi laimīgāka. Katra spēle ir kā neliels piedzīvojums, un, ja tu zini, kad apstāties, tas nekad nekļūst par problēmu. Es iesaku ikvienam pamēģināt, bet tikai tad, ja esat gatavi pieņemt gan uzvaras, gan zaudējumus. Mana dzīve ir kļuvusi krāsaināka, un esmu pateicīga par šo atklājumu. Ja jūs meklējat veidu, kā atslēgties un izklaidēties, varbūt arī jums patiks šī pasaule. Galvenais – spēlēt ar prātu un sirdi, nevis ar alkatību. Tā ir mana mācība, un es to nekad neaizmirsīšu.