Anamın Otağında Bir Gecə

hungghiepx

New member
Həyatımın ən gərgin həftəsi idi. İmtahanlar bitmişdi, nəticələr hələ gəlməmişdi. Gecələr yata bilmirdim. Anam həyəcanlandığımı görürdü, amma səbəbini bilmirdi. Mən ona universiteti düşündüyümü deyirdim. Əslində isə pul düşünürdüm. Yay işi tapmalı idim. Yoxdursa, təhsilimi davam etdirə bilməzdim. Bursum kəsilmişdi.

O gün axşam anam yatandan sonra telefonumu götürdüm. Dostlarla söhbət edirdim. Biri yazmışdı: “Ən son mostbet apk yukle edən pulsuz 20 fırlanma qazanır”. Məndə o vaxt cəmi 8 manat var idi. Yalan deyiləm. 8 manat. Qəhvəxanada bir stəkan çay və bir içli kökəyə çatırdı. Düşündüm: “Pulum yoxdur, amma cəhd eləyim bəlkə bu 20 pulsuz fırlanma işləyər?”

Mostbet apk yukle prosesi sürətli oldu. Tətbiqi quraşdırdım, qeydiyyatdan keçdim. Və həqiqətən də – 20 pulsuz fırlanma aktivləşdi. Mən heç depozit qoymamışdım. Ürəyim oynaqda idi. “Money Train 2” slotunda bu pulsuz fırlanmaları işə saldım. İlk fırlanmada 0 manat. İkincidə 0 manat. Üçüncüdə 0. Dördüncüdə 1.2 manat qazandım. Beşinci – 2.4. Altıncı – 0. Yeddinci – 3. Səkkizinci dövrədə qatar oğurlamaq rejimi başladı. Ekranda “PERS” işıqları yandı. 7 manat, 4 manat, 9 manat. 20 fırlanma qurtardıqda balansım 26 manat idi.

Mən donub qalmışdım. Pul qoymamışdım. Cibimdəki 8 manata toxunmamışdım. Və balansımda 26 manat var idi. Öz-özümə dedim: “Bu, ola bilməz”. Yenə yoxladım. Düzdü. O an ayaq üstə otaqda gəzinməyə başladım. Anam oyanmasın deyə ayaq ucunda. Dizlərim titrəyirdi. Heç vaxt belə bir şey yaşamamışdım.

Həmin gecə yatmadım. Düşündüm: “Bu pulu çıxartmalıyam”. Amma məni bir maraq da yeyirdi: “Bəs bir az da oynasam?” Ağlım ikiyə bölündü. Səhər saat 6-da qərar verdim: 20 manat çıxartdım. 6 manat qaldı. Onunla da “Gates of Olympus” açdım. 0.2 manatlıq mərclər. Yavaş-yavaş. 6-dan 10-a qalxdım. Sonra 4-ə düşdüm. Sonra 12-yə. Sakitcə, qaçırdım tələdən. Saat 8-ə yaxın balans 15 idi. Bağladım. Ümumi uduş: 35 manat. Depozit: 0.

Ertəsi gün anamın yanına getdim. Daha doğrusu, anam mətbəxdə çay içirdi. Dedim: “Ana, sənə 20 manat verim, bazar alverinə yardım elə”. Baxdı mənə. Şübhələndi. Dedi: “Hardan?” Dedim: “İnternetdən”. O, güldü, “tələbə işləri” dedi, pulu aldı. Mən özümə də 15 manat saxladım. O gün özümü dünyanın ən şanslı adamı hiss edirdim.

Həmin həftə içində mostbet apk yukle edən dostlarımın sayı artdı. Biri uduzdu, biri qazandı. Mən isə öz qaydalarımı yazdım. Bir dəfəlik şans məni korlamamalı idi. Bir həftə sonra yenə girdim. 10 manat depozit. Oynadım “Big Bass Bonanza” – balıq, su, oltalar. 10-dan 22-yə qalxdım. Çıxartdım 20. 2 manat qaldı – uduzdum. Bu dəfə də 20 manat qazandım. Üst-üstə. Ağlım çaşmışdı.

Üçüncü həftədə əməliyyat masasına keçdim. “Blackjack” – kart oyunu. Bunu daha yaxşı bilirəm. Bir az strategiyam var idi. 30 manat qoydum. Oynadım, oynadım, oynadım. Bir ara balans 75 oldu. Ürəyim döyünür, əllərim soyuyur. Deyirəm: “dayan, çıxar”. Amma bir kart daha – uduzdum 15 manat. Yenə də 60 qalmışdı. Çıxartdım 50. 10 qaldı. O 10-u da oynadım – kartlarım 20 oldu, diler 21 açdı. Uduzdum. Amma vecimə deyildi. Artıq cibimdə 50 manat + əvvəlki qazanclarım vardı.

Həmin ayda qazancım 130 manata çatdı. Bunun 80-ni anama verdim – dedim iş tapmışam. İnanmadı, amma aldı pulu. Qalan 50-ni yanıma qoydum. Yay işi axtarırdım. Bir gün bir mağazada işə düzəldim – satıcı kimi. Aylıq 400 manat. Az deyil. Amma o 130 manat mənə imkan verdi ki, maaşı gözləmədən əvvəl işə gedib-gələ bilim. Avtobus pulu, yemək pulu, forma pulu. Hər şey o qazanclardan çıxdı.

İndi oynayıram, amma fərqliyəm. Həmin ilk gecəki həyəcan qalmayıb. Amma qalmasın da. Çünki o həyəcan təhlükəli idi. Mostbet apk yukle edib oynamağa başlayanlara həmişə deyirəm: “Pulsuz fırlanmalarla başla. Depozit qoyma. Əgər udursan, çıxar. Əgər uduzursan, o günü bağla”. Bu sadə qaydalar məni xilas etdi. Çünki həmin 8 manatlıq tələbə o gün bilməli idi ki, 130 manat böyük puldu. Amma tamah böyük düşməndi.

Axşamlar işdən qayıdıram, yorğun oluram. Bəzən telefonu götürürəm, mostbet apk yukle etdiyim tətbiqi açıram, 5 manat atıram, 10-15 dəqiqə oynayıram. Qazananda sevinirəm, uduzanda üzülmürəm. Çünki həmin 5 manat mənim üçün itki deyil – əyləncədir. Kino biletindən ucuzdur, amma daha çox adrenalin verir.

Anam indi bilir. Dedi: “Oğlum, sən ağıllı oynayırsansa, problem yoxdu. Amma qoynunda saxla – şans həmişə sənin yanında olmaz”. Mən də onun sözünə qulaq asıram. Çünki o, haqlıdır. Həmin bir gecədə qazandığım pul mənə təkcə yemək deyil, həm də böyük dərs verdi. Şans varkən, qədrini bil. Yoxdursa, o gün yat get. Sabah yenə gün doğacaq. Pul da, şans da, həyat da davam edir. Və mən davam edirəm. Amma indi daha ağıllı. O gecəki tələbə oğlandan qat-qat ağıllı.