Çay, yağış və bir qəribə axşam

cupheadltd

New member
Bilirsiniz, mən heç vaxt qumara xüsusi maraq göstərməmişəm. Bəlkə də ona görə ki, ətrafımda həmişə bu işi “asan pul” kimi qələmə verənlər çox olub. Amma həyat elə maraqlı oyunlar qurur ki, bəzən səni heç gözləmədiyin yerə çıxarır. Bu hekayə də mənim təsadüfən, tamamilə adi bir yağışlı axşamda qapısını açdığım bir macəradan bəhs edir.

Həmin gün işdən çox yorğun qayıtmışdım. Şirkətdə layihə təqdimatım var idi, saatlarla slaydlar düzəltmişdim, sonra isə müştəri ilə görüşdə hər şey əksinə getmişdi. Evə çatanda başım ağrıyırdı. Pəncərədən bayıra baxdım – payız yağışı şəhəri bürümüşdü, küçələr boş idi, və mən birdən özümü çox tənha hiss etdim. Çay dəmlədim, kompüteri açdım və sadəcə vaxt keçirmək üçün brauzerdə səhifələri vərəqləməyə başladım.

Elə bu vaxt gözümə bir reklam lövhəsi ilişdi. Onlayn kazino haqqında idi. Əvvəlcə keçmək istədim, amma sonra fikirləşdim: “Niyə də yox? Axı mən heç vaxt cəhd etməmişəm. Bəlkə maraqlıdır?”. İçimdə bir uşaqlıq həyəcanı oyandı. Kazinonun saytını açdım, qeydiyyatdan keçdim və ilk dəfə idman mərcləri ilə tanış olmağa başladım. Düzünü desəm, məni ən çox canlı matçlar cəlb etdi. Futbolu həmişə sevmişəm, amma heç vaxt oyuna bu qədər yaxından baxmamışdım. Hər qol, hər epizod, hər sarı vərəqə – hamısı birdən əhəmiyyət qazandı.

İlk mərcimi çox kiçik məbləğə etdim. Elə bilirdim ki, uduzacağam. Amma komandam qalib gəldi və mən bir az pul qazandım. Bu, məni o qədər sevindirdi ki, gülümsəmədən dura bilmirdim. Elə həmin axşam saytda gördüm ki, yeni oyunçular üçün hədiyyələr var. Amma onları aktivləşdirmək üçün xüsusi bir şey lazım idi. Axtardım, araşdırdım və öyrəndim ki, ən asan yol mostbet промокод istifadə etməkdir. Bu kodu daxil edəndə bonus hesabıma düşdü və mən özümü bir az da cəsarətli hiss etdim.

Üçüncü axşam idi ki, saytda idim. Artıq özümü daha təcrübəli hiss edirdim. Bir neçə kiçik mərcdən sonra qərara gəldim ki, nəyisə daha ciddi sınayım. Basketbol matçı seçdim. Oyun maraqlı keçirdi, faizlər dəyişirdi, mən isə ekrana baxıb içimdən komandama “gəl, sən bacararsan!” deyirdim. Son dəqiqələrdə hər şey dəyişdi. Mənim mərclədiyim komanda üç xallıq atışla hesabı bərabərləşdirdi və əlavə vaxtda qalib gəldi. O an evdə tək idim, amma elə qışqırdım ki, qonşular eşitdi. Pul qazanmaqdan daha çox, bu hissin özü məni əsir etdi. Sanki illərdir yatdığım bir enerji yuxudan oyandı.

Bir həftə sonra artıq müntəzəm olaraq oynayırdım. Amma burada bir şeyi də qeyd etməliyəm: mən heç vaxt özümü itirmədim. Hər gün üçün limit qoyuram. Əgər uduzsam, huşumu itirmirəm. Əksinə, bu, mənə öz emosiyalarımı idarə etməyi öyrətdi. Bilirsiniz, gerçək həyatda da eynidir. Bəzən qalib gəlirsən, bəzən uduzursan. Önəmli olan səndən sonra nə qaldığıdır.

Maraqlıdır ki, bu oyun mənim sosial həyatıma da təsir etdi. İş yoldaşlarımla futbol haqqında danışmağa başladım. Biri dedi ki, sən də oynayırsan? Gülüşdük. Məlum oldu ki, bir neçə nəfər də eyni saytda öz şansını sınayır. Amma hamımız fərqli yanaşırıq. Kimisi böyük məbləğlər qoyur, kimisi mənim kimi kiçikdən başlayır. Amma ən vacibi odur ki, bu, hobbiyə çevrilməsin. Mən özüm üçün bir qayda qoydum: oyun əyləncədir, dolanışıq vasitəsi yox.

Bir gün yenə yağış yağırdı. Çayımı dəmlədim, kompüteri açdım və düşündüm ki, bəlkə də bu axşam bir matça baxım. Yenə həmin sayta girdim. Artıq mənim üçün hər şey tanış idi. Və yenə həmin mostbet промокод yadıma düşdü. Onu daxil edib bir daha bonus qazandım. Bu dəfə daha böyük idi. Elə bildim ki, tale mənə gülümsəyir. Amma mən tələsmədim. Əvvəlki təcrübələrim mənə öyrətmişdi: həyəcanlanma, düşün, təhlil et.

Həmin axşam qazandığım bonusla üç fərqli matça mərc etdim. İkisi keçdi, biri uduzdu. Amma ümumi nəticədə yenə qazancda idim. Bu, mənə çox qəribə bir zövq verdi. Nəinki pul, həm də öz qərarlarıma inam gücləndi. Mən başa düşdüm ki, bu oyunda ən böyük rəqib – öz nəfsinlə mübarizədir. Kim buna qalib gəlir, o, həyatda da daha sabit olur.

İndi mən bu təcrübəni dostlarıma danışanda bəziləri təəccüblənir: “Sən? Kazino?”. Mən də gülüb deyirəm: “Mən yox, həyat məni ora gətirdi”. Amma əslində hər şey mənim seçimim idi. Və mən bu seçimdən peşman deyiləm. Çünki bu, mənə göstərdi ki, bəzən ən gözlənilməz yerlərdə yeni maraqlar, yeni duyğular və hətta yeni dostluqlar tapa bilərsən. Əsas odur ki, ağıllı olasan və hər şeyə yüngül yanaşasan. Həyat onsuz da çox ciddidir. Bəzən bir az oyun, bir az həyəcan, bir az da qeyri-müəyyənlik – bu, insanı diri saxlayır.